Sklep afterdive

INFORMACJA PRASOWA

#BiznesPomaga

SANTI Diving dołącza do ogólnopolskiej akcji #BiznesPomaga

SANTI Diving, firma na co dzień zajmująca się produkcją skafandrów dla nurków, w połowie marca wydzieliła część mocy produkcyjnych na szycie dwóch typów masek ochronnych. Po otrzymaniu specjalistycznego materiału od grupy Szpitale Pomorskie i ustaleniu niezbędnych wymogów uszyto 1480 trzywarstwowych masek z fizeliny medycznej.
30.03 br. maski zostaną przekazane do grupy Szpitale Pomorskie w Gdyni Redłowie.

Oddolna inicjatywa pracowników SANTI
W pierwszych tygodniach marca pracownicy SANTI rozpoczęli także szycie masek ochronnych, w których produkcję zaangażowała się obecnie cała Polska. „Postawa naszych pracowników napawa dumą. Nasza produkcja i park maszynowy mieści się w Gdyni. Podjęta lata temu decyzja, umotywowana możliwością przeprowadzenia kontroli jakości na każdym etapie tworzenia skafandrowa nurkowego, w obecnym kryzysie nabrała jeszcze większego znaczenia. Gdy sytuacja panująca w Polsce zaczęła się pogarszać od razu mogliśmy przyłączyć się do akcji biznes odpowiedzialny społecznie” – mówi Tomasz Stachura, założyciel SANTI Diving.

Przyłbice i kombinezony ratunkowe w produkcji
Firma SANTI Diving rozpoczęła także produkcję prototypów kombinezonów ratunkowych oraz przyłbic, które chronią pracowników służby zdrowia przed koronawirusem. Liczymy, że w najbliższej przyszłości będziemy mogli poinformować o produkcji pierwszych sztuk.

Kontakt:

marketing@santidiving.com